27. júna 2018

Peter Káčer pomohol aj v Nitre

Príbeh Petra Káčera je silný. Po narodení lekári neverili, že sa bude hýbať, ale on sa nevzdal. Najmä vďaka svojim rodičom, ale aj nezlomnej vôli sa nielenže hýbe, ale bicyklovaním na špeciálne upravenom „trojkolesovom tátošovi“ pomáha aj druhým.

Kacer00023

Príbeh Petra Káčera je silný. Po narodení lekári neverili, že sa bude chýbať, ale on sa nevzdal. Najmä vďaka svojim rodičom, ale aj nezlomnej vôli sa nielenže hýbe, ale bicyklovaním na špeciálne upravenom „trojkolesovom tátošovi“ pomáha aj druhým.

Spoločne s Nadáciou TA3 pomohol aj v Nitre sumou 500 eur, ktorá budú odovzdaná Útulku pre jednotlivcov s deťmi na Krčméryho ulici. Trasu z Dražoviec do Mestského parku na Sihoti spoločne s Petrom Káčerom a jeho priaznivcami absolvoval na bicykli aj  primátor Nitry Jozef Dvonč, ktorý, okrem iného ocenil, že hendikepovaný športovec je príkladom pre ľudí, ktorí tiež trpia podobnými zdravotnými problémami a odovzdal mu drevenú plaketu Nitra – Európske mesto športu 2018.

Peťa Káčera prišli do Mestského parku na Sihoti podporiť deti nitrianskych základných škôl, kladivár Marcel Lomnický, moderátor Dodo Dúbravsky, či herec Michal Nemtuda. O kultúrny program sa postarala skupina Old School Brothers.